Pohja on kääretorttu pohja, josta leikattu sopivan kokoinen pala irtopohjavuoan pohjalle.

 

2,5dl Flora vispikermaa

1prk kermaviiliä

n.1dl sokeria

n.1,5tl vanilliinisokeria

3rkl sitruunamehua

4 liivatelehteä/liivatejauhetta 4 tl 

3prk mangososetta

 

- Sekoita kermaviiliin puoli purkkia mangososetta, sokerit ja sitruunamehu.

- Vatkaa kerma vaahdoksi. 

- Kuumenna vähän vettä kiehuvaksi ja sulata liivatejauheet veteen hyvästi. Sekoita "liivatevesi" kermaviilimangoseokseen.

- Sekoita lopuksi vaahdotettu kerma varovasti kermaviilisössöseokseen.

-Sitten laitat seoksen pohjan päälle ja hyytymään. Hyytyneen kakun päälle pari purkkia mangososetta.

 

Hyvää tulee! Monesti jätän sitruunamehunkin pois! Tämä on muunnelma saamastani alla olevasta ohjeesta, koska silloin ei löytynyt piimää jääkaapista, vaan kermaviiliä ja päätin kokeilla siitä. Sen jälkeen olen tehnytkin mangokakkua kermaviilillä. Siitä rakenteesta tulee oikeen pehmeää ja suussa sulavaa, nam.=) Alla siis alkuperäinen ohje. Monesti teen muuten pohjan myös vaaleilla täytekekseillä + rasvalla.

Mangohyytelökakku

200g digestive keksejä

75g voita

 

1,5dl sokeria

2tl vanilliinisokeria

4dl piimää

2dl kuohukermaa

3rkl sitruunamehua

6 liivatelehteä

2 mangopilttiä

 

Kokeilkaa kermaviilillä.