Pohja on kääretorttu pohja, josta leikattu sopivan kokoinen pala irtopohjavuoan pohjalle.
2,5dl Flora vispikermaa
1prk kermaviiliä
n.1dl sokeria
n.1,5tl vanilliinisokeria
3rkl sitruunamehua
4 liivatelehteä/liivatejauhetta 4 tl
3prk mangososetta
- Sekoita kermaviiliin puoli purkkia mangososetta, sokerit ja sitruunamehu.
- Vatkaa kerma vaahdoksi.
- Kuumenna vähän vettä kiehuvaksi ja sulata liivatejauheet veteen hyvästi. Sekoita "liivatevesi" kermaviilimangoseokseen.
- Sekoita lopuksi vaahdotettu kerma varovasti kermaviilisössöseokseen.
-Sitten laitat seoksen pohjan päälle ja hyytymään. Hyytyneen kakun päälle pari purkkia mangososetta.
Hyvää tulee! Monesti jätän sitruunamehunkin pois! Tämä on muunnelma saamastani alla olevasta ohjeesta, koska silloin ei löytynyt piimää jääkaapista, vaan kermaviiliä ja päätin kokeilla siitä. Sen jälkeen olen tehnytkin mangokakkua kermaviilillä. Siitä rakenteesta tulee oikeen pehmeää ja suussa sulavaa, nam.=) Alla siis alkuperäinen ohje. Monesti teen muuten pohjan myös vaaleilla täytekekseillä + rasvalla.
Mangohyytelökakku
200g digestive keksejä
75g voita
1,5dl sokeria
2tl vanilliinisokeria
4dl piimää
2dl kuohukermaa
3rkl sitruunamehua
6 liivatelehteä
2 mangopilttiä
Kokeilkaa kermaviilillä.
Kommentit