JAUHELIHA - JUUSTOPIIRAS

Pohja:

100g margariinia tai voita

2 1/2 dl vehnäjauhoja

1/2 dl vettä

 

Täyte:

100 g jauhelihaa (pistin kyllä enemmän)

1/4 osaa paprikaa (tätäki pistin enemmän)

100g juustoraastetta

(1 rkl hienonnettua persiljaa)

 

Maitoseos:

2 kanamunaa

1 dl maitoa

1 dl kuohukermaa

1 maustemitta suolaa

ripaus valkopippuria

 

- Sekoita pehmeä rasva ja jauhot keskenään puuhaarukalla. Lisää vesi ja sekoita tasaiseksi.

- Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille ja paista pohjaa 225 asteessa 13 -15 minuuttia.

- Vatkaa munat, maito ja kerma sekaisin ja mausta seos.

- Ripottele puolikypsän pohjan päälle paistettu jauheliha, silputut paprikat ja juustoraaste. Kaada päälle munamaito.

- Kypsennä piirasta vielä noin 20 minuuttia eli kunnes täyte on hyytynyt.

(Ohje kirjasta Parasta Kotiruokaa)

 

Ohje on oikeesti kinkku-juustopiiras, ja oon tehnyt tätä kinkkupiiraanakin. Kumminkin on tosi hyvää!