JAUHELIHA - JUUSTOPIIRAS
Pohja:
100g margariinia tai voita
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1/2 dl vettä
Täyte:
100 g jauhelihaa (pistin kyllä enemmän)
1/4 osaa paprikaa (tätäki pistin enemmän)
100g juustoraastetta
(1 rkl hienonnettua persiljaa)
Maitoseos:
2 kanamunaa
1 dl maitoa
1 dl kuohukermaa
1 maustemitta suolaa
ripaus valkopippuria
- Sekoita pehmeä rasva ja jauhot keskenään puuhaarukalla. Lisää vesi ja sekoita tasaiseksi.
- Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille ja paista pohjaa 225 asteessa 13 -15 minuuttia.
- Vatkaa munat, maito ja kerma sekaisin ja mausta seos.
- Ripottele puolikypsän pohjan päälle paistettu jauheliha, silputut paprikat ja juustoraaste. Kaada päälle munamaito.
- Kypsennä piirasta vielä noin 20 minuuttia eli kunnes täyte on hyytynyt.
(Ohje kirjasta Parasta Kotiruokaa)
Ohje on oikeesti kinkku-juustopiiras, ja oon tehnyt tätä kinkkupiiraanakin. Kumminkin on tosi hyvää!
Kommentit