VIIPALEPIPARIT (WILHELMIINAT)

200 g margariinia / voita

2,5 dl sokeria

1 kanamunan keltuainen

2 rkl siirappia

5 dl vehnäjauhoja

3 tl vanilliinisokeria

2 tl soodaa

 

- Vatkaa margariini ja sokeri vaahdoksi.

- Vatkaa hyvin joukkoon keltuainen.

- Lisää siirappi ja sekoita hyvin joukkoon.

 - Sekoita vehnäjauhot, vanilliinisokeri ja sooda. Lisää ja sekoita ne muun taikinan joukkoon. 

- Leivo taikinasta neljä pyöreää tankoa, joita voit kädellä vähän litistää matalammaksi.

- Paista 200 asteessa noin 10 minuuttia.

- Leikkaa palat vinottain melkeen heti kun olet ottanut ne uunista, ennenkuin ne ehtivät jähmettyä.

 

Nämä on mulla viipalepiparien nimellä, mutta en tiiä onko nää niinku oikeestaan noita wilhelmiinoja. Hyviä ja nopeita pikkuleipiä joka tapauksessa!