VALKOSUKLAA - DAIMKAKKU

 

 

200g tummia täytekeksejä

75g margariinia

2 rkl kahvia tai maitoa

 

2,5 dl Flora vispiä/ muuta vaahtoutuvaa kermaa

1 levy Pandan valkosuklaata (130g)

1 prk maitorahkaa

1 dl sokeria

2 tl vaniljasokeria/vanilliinisokeria

4 liivatelehteä

2 rkl sitruunamehua

1,5 isoa daimia murustettuna

 

-Murskaa keksit ja sekoita sula rasva ja kahvi/maito niiden joukkoon. Painele sössö irtopohjavuokaan.

-Vatkaa kerma vaahdoksi, johon lisäät sokerin, vaniljasokerin ja rahkan.

-Sulata valkosuklaa ja lisää joukkoon.

-Lisää sitruunamehu ja daimin muruset myös joukkoon.

-Liota liivatelehdet ohjeen mukaan. Jonka jälkeen sekoitat ne tilkkaan kiehuvaa vettä, niin että ne sulaa kokonaan.

-Sekoita ohuena nauhana täytteen joukkoon.

-Hyydytä kakku kylmässä yön yli. Koristele hyytynyt kakku mielesi mukaan.

 

Ohjeen otin Hellapoliisin blogista. En ollu koskaan aikasemmin kokeillut mitään hyytelökakkua, joten nyt oli jo aikakin! Ja oli muuten hyvää kakkua, njamsk! Sokeria en laittanut kuin puoli desiä, ja tuli ihan sopivaa.

Joten nyt innostuin niin hyytelökakuista, että haluaisin saada semmoisia ohjeita mitä te ootte kokeillut! Että kommentteihin vaan, kiitos! =)